Werken bij SBO Diekmaat?

 

SBO Diekmaat is voortdurend op zoek naar ambitieuze leerkrachten voor vervanging.

Heb je belangstelling? Stuur dan een open sollicitatiebrief naar info@sbodiekmaat.nl of neemt telefonisch contact op (0545 - 250 020).

Stage lopen in het speciaal basisonderwijs?

SBO Diekmaat biedt jaarlijks vele stageplaatsen aan     

  • LIO stagiaires
  • studenten opleiding onderwijsassistent       
  • PABO studenten
  • stagiaires Sport en Bewegen en ALO
  • logopedie studenten 
  • en .............?    

Belangstelling of meer informatie opvragen? Stuur dan een   e-mail naar cindyposthuma@sbodiekmaat.nl of bel 0545 - 250 020 

Voor een groot aantal opleidingen is SBO Diekmaat een erkend leerbedrijf.                                                                                                                                                                                                 

Ervaringen van stagiaires in de afgelopen jaren:

De stage ervaring van Britt Koebrugge (examenjaar onderwijsassistent):

Ik kende de school van naam voordat ik op SBO Diekmaat begon. Ik heb familie gehad die op deze school heeft gezeten. Daarom leek het mij extra leuk om te kijken hoe het onderwijs hier nu echt is. Ik heb zelf contact met de school gezocht en heb zo een stageplek gekregen. Ik heb stage gelopen in groep 4-5. Eerst twijfelde ik of ik het wel leuk zou vinden, want ik had immers nooit een groep hoger dan groep 3 gehad. Maar ik heb echt een fantastisch jaar gehad! Ik heb mijzlef ontwikkeld, maar ook heel veel van de kinderen en mijn stagebegeleider kunnen leren. Ik heb goed mijn examens hier uit kunnen voeren en ben erg goed geholpen door het team.

Ik wil  SBO Diekmaat dan ook super bedanken voor de onwijs fijne tijd. Ik had me geen beter examenjaar kunnen voorstellen!

 

 

     De stage ervaring van Laura Sanne op SBO Diekmaat ('20-'21):

Na de zomervakantie begon ik aan mijn 4e jaar van de ALO op de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb tijdens de afstudeerstage ontzettend veel geleerd van mijn stagecoach, maar ook van de groepsleerkrachten. Dinsdag, woensdag en donderdag waren mijn stagedagen. Op woensdag waren de groepsleerkrachten aanwezig tijdens de lessen bewegingsonderwijs omdat mijn stagecoach vrij was. Daardoor heb ik ook veel van hen geleerd en inzichten gekregen in de doelgroep.

Ik kreeg veel vrijheid om mijn manier van lesgeven te ontwikkelen en heb zo mijn visie op het bewegingsonderwijs nog breder ontwikkeld.

Door de goede hulp en begeleiding heb ik mij verder ontwikkeld als startende professional en ga ik vol enthousiasme starten aan mijn loopbaan als sportlerares!

 

En de ervaringen van Jolijn zijn:

Ik volg de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik loop stage in de bovenbouw. Voordat ik begon had ik wel een klein vooordeel, ik dacht dat er naar de kinderen toe erg streng zou worden gereageerd. Ik heb ervaren dat de kinderen juist heel erg positief worden benaderd. De werksfeer vind ik erg fijn en ik ben tevreden over de begeleiding die ik krijg. 

Ik ervaar mijn stageperiode op SBO Diekmaat als heel leerzaam, maar ook erg leuk en gezellig.

 

Sietske deelt haar ervaringen als logopedie stagiaire:

Ik studeer logopedie aan de Hogeschool Windesheim in Zwoille en ben 3e jaars student. Ik loop stage bij de logopedist van de school Marjolein Abbink en geef samen met haar o.a. groepslogopedie en intensieve leesbegeleiding.

Ik heb veel geleerd, niet alleen van Marjolein maar ook van de andere collega's. De leerlingen op SBO Diekmaat hebben hun specifieke onderwijsbehoeften, ik vind het leuk om samen uit te zoeken op welke wijze we de leerlingen het beste kunnen helpen.

Een 3e jaars PABO student vertelt over haar ervaringen:

IK ben Kris Wonnink en ik volg de PABO op het Saxion in Enschede. Ik loop stage in groep 6b-7b in het kader van mijn minor specifieke onderwijsbehoeften. Voor de stage heb ik meegedraaid in de groep en verder gekeken naar de specifieke ondersteuning die op SBO Diekmaat wordt geboden.

Ik wil het team van de Diekmaat bedanken voor de leerzame tijd!