Werken bij SBO Diekmaat?

 

SBO Diekmaat is voortdurend op zoek naar ambitieuze leerkrachten voor vervanging.

Heb je belangstelling? Stuur dan een open sollicitatiebrief naar info@sbodiekmaat.nl of neemt telefonisch contact op (0545 - 250 020).

Stage lopen in het speciaal basisonderwijs?

SBO Diekmaat biedt jaarlijks vele stageplaatsen aan     

  • LIO stagiaires
  • studenten opleiding onderwijsassistent       
  • PABO studenten
  • stagiaires Sport en Bewegen en ALO
  • logopedie studenten 
  • en .............?    

Belangstelling of meer informatie opvragen? Stuur dan een   e-mail naar cindyposthuma@sbodiekmaat.nl of bel 0545 - 250 020 

Voor een groot aantal opleidingen is SBO Diekmaat een erkend leerbedrijf.                                                                                                                                                                                                 

Ervaringen van stagiaires in de afgelopen jaren:

De stage ervaring van Britt Koebrugge (examenjaar onderwijsassistent):

Ik kende de school van naam voordat ik op SBO Diekmaat begon. Ik heb familie gehad die op deze school heeft gezeten. Daarom leek het mij extra leuk om te kijken hoe het onderwijs hier nu echt is. Ik heb zelf contact met de school gezocht en heb zo een stageplek gekregen. Ik heb stage gelopen in groep 4-5. Eerst twijfelde ik of ik het wel leuk zou vinden, want ik had immers nooit een groep hoger dan groep 3 gehad. Maar ik heb echt een fantastisch jaar gehad! Ik heb mijzlef ontwikkeld, maar ook heel veel van de kinderen en mijn stagebegeleider kunnen leren. Ik heb goed mijn examens hier uit kunnen voeren en ben erg goed geholpen door het team.

Ik wil  SBO Diekmaat dan ook super bedanken voor de onwijs fijne tijd. Ik had me geen beter examenjaar kunnen voorstellen!

 

 

     De stage ervaring van Veerle op SBO Diekmaat ('22-'23 & '23-'24):

Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het afstudeerjaar van de ALO. Tijdens deze periode, loop je een heel jaar stage bij een school. Ik heb gekozen voor SBO Diekmaat omdat ik het ontzettend interessant vond om bij het speciaal basis onderwijs stage te gaan lopen. Tijdens deze stage heb ik erg veel geleerd en ben ik trots op mijn ontwikkeling. Dankzij de fijne hulp van mijn stagebegeleider. Maandag, donderdag en vrijdag waren mijn stagedagen. 

Op maandag en vrijdag gaf ik les aan de bovenbouw en op donderdag gaf ik les aan de onderbouw. Geen dag was hetzelfde en dat maakte de dagen erg leuk en interessant.

Ik raad het iedereen aan om stage te gaan lopen op SBO Diekmaat. Erg leerzaam voor je afstudeerjaar.

Veerle Lindner

 

En de ervaringen van Jolijn zijn:

Ik volg de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik loop stage in de bovenbouw. Voordat ik begon had ik wel een klein vooordeel, ik dacht dat er naar de kinderen toe erg streng zou worden gereageerd. Ik heb ervaren dat de kinderen juist heel erg positief worden benaderd. De werksfeer vind ik erg fijn en ik ben tevreden over de begeleiding die ik krijg. 

Ik ervaar mijn stageperiode op SBO Diekmaat als heel leerzaam, maar ook erg leuk en gezellig.

 

Sietske deelt haar ervaringen als logopedie stagiaire:

Ik studeer logopedie aan de Hogeschool Windesheim in Zwoille en ben 3e jaars student. Ik loop stage bij de logopedist van de school Marjolein Abbink en geef samen met haar o.a. groepslogopedie en intensieve leesbegeleiding.

Ik heb veel geleerd, niet alleen van Marjolein maar ook van de andere collega's. De leerlingen op SBO Diekmaat hebben hun specifieke onderwijsbehoeften, ik vind het leuk om samen uit te zoeken op welke wijze we de leerlingen het beste kunnen helpen.

Een 3e jaars PABO student vertelt over haar ervaringen:

IK ben Kris Wonnink en ik volg de PABO op het Saxion in Enschede. Ik loop stage in groep 6b-7b in het kader van mijn minor specifieke onderwijsbehoeften. Voor de stage heb ik meegedraaid in de groep en verder gekeken naar de specifieke ondersteuning die op SBO Diekmaat wordt geboden.

Ik wil het team van de Diekmaat bedanken voor de leerzame tijd!