Werken bij SBO Diekmaat?

 

SBO Diekmaat is voortdurend op zoek naar ambitieuze leerkrachten voor vervanging.

Heb je belangstelling? Stuur dan een open sollicitatiebrief naar info@sbodiekmaat.nl of neemt telefonisch contact op (0545 - 250 020).

Stage lopen in het speciaal basisonderwijs?

SBO Diekmaat biedt jaarlijks vele stageplaatsen aan     

  • LIO stagiaires
  • studenten opleiding onderwijsassistent       
  • PABO studenten
  • stagiaires Sport en Bewegen en ALO
  • logopedie studenten 
  • en .............?    

Belangstelling of meer informatie opvragen? Stuur dan een   e-mail naar cindyposthuma@sbodiekmaat.nl of bel 0545 - 250 020 

Voor een groot aantal opleidingen is SBO Diekmaat een erkend leerbedrijf.                                                                                                                                                                                                 

Ervaringen van stagiaires in de afgelopen jaren:

     De stage ervaring van Laura Sanne op SBO Diekmaat ('20-'21):

Na de zomervakantie begon ik aan mijn 4e jaar van de ALO op de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb tijdens de afstudeerstage ontzettend veel geleerd van mijn stagecoach, maar ook van de groepsleerkrachten. Dinsdag, woensdag en donderdag waren mijn stagedagen. Op woensdag waren de groepsleerkrachten aanwezig tijdens de lessen bewegingsonderwijs omdat mijn stagecoach vrij was. Daardoor heb ik ook veel van hen geleerd en inzichten gekregen in de doelgroep.

Ik kreeg veel vrijheid om mijn manier van lesgeven te ontwikkelen en heb zo mijn visie op het bewegingsonderwijs nog breder ontwikkeld.

Door de goede hulp en begeleiding heb ik mij verder ontwikkeld als startende professional en ga ik vol enthousiasme starten aan mijn loopbaan als sportlerares!

 

En de ervaringen van Jolijn zijn:

Ik volg de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik loop stage in de bovenbouw. Voordat ik begon had ik wel een klein vooordeel, ik dacht dat er naar de kinderen toe erg streng zou worden gereageerd. Ik heb ervaren dat de kinderen juist heel erg positief worden benaderd. De werksfeer vind ik erg fijn en ik ben tevreden over de begeleiding die ik krijg. 

Ik ervaar mijn stageperiode op SBO Diekmaat als heel leerzaam, maar ook erg leuk en gezellig.

 

Sietske deelt haar ervaringen als logopedie stagiaire:

Ik studeer logopedie aan de Hogeschool Windesheim in Zwoille en ben 3e jaars student. Ik loop stage bij de logopedist van de school Marjolein Abbink en geef samen met haar o.a. groepslogopedie en intensieve leesbegeleiding.

Ik heb veel geleerd, niet alleen van Marjolein maar ook van de andere collega's. De leerlingen op SBO Diekmaat hebben hun specifieke onderwijsbehoeften, ik vind het leuk om samen uit te zoeken op welke wijze we de leerlingen het beste kunnen helpen.

Een 3e jaars PABO student vertelt over haar ervaringen:

IK ben Kris Wonnink en ik volg de PABO op het Saxion in Enschede. Ik loop stage in groep 6b-7b in het kader van mijn minor specifieke onderwijsbehoeften. Voor de stage heb ik meegedraaid in de groep en verder gekeken naar de specifieke ondersteuning die op SBO Diekmaat wordt geboden.

Ik wil het team van de Diekmaat bedanken voor de leerzame tijd!